Fuldmagt og sikringsakter
Sikring af dine interesser
Hos Vejs Lecher Law hjælper vi dig med at skabe klarhed og tryghed i juridiske forhold gennem fuldmagter og sikringsakter. Hvad enten det handler om at give en betroet person ret til at handle på dine vegne, eller at sikre dine rettigheder i forbindelse med lån og gaver, sørger vi for korrekt dokumentation og rådgivning.
En fuldmagt giver en anden person ret til at handle på dine vegne. Vi rådgiver om den rigtige type fuldmagt:
Fuldmagter kan altid tilbagekaldes, så længe du selv er beslutningsdygtig.
Sikringsakter – tinglysning af lån og gaver
Ved lån og gaver er korrekt dokumentation afgørende for at undgå konflikter og sikre rettigheder.
Tinglysning – din sikkerhed mod tredjepart
For større gaver eller lån kan tinglysning være nødvendig. Det skaber offentlig registrering, beskytter mod tredjeparts krav og sikrer prioritet i tilfælde af konkurs eller insolvens.
Hos Vejs Lecher Law gør vi det enkelt at oprette fuldmagter og sikringsakter, så dine interesser altid er beskyttet. Kontakt os for personlig rådgivning!
Hvad er et gældsbrev, og hvorfor er det vigtigt?
Et gældsbrev er et juridisk dokument, der skriftligt bekræfter et lån og fastlægger betingelserne for tilbagebetaling. Det er vigtigt, fordi det sikrer klare rammer mellem långiver og låntager og kan bruges som bevis i tilfælde af en tvist om lånet.
Hvad er forskellen på et gældsbrev og et gavebrev?
Et gældsbrev dokumenterer et lån og fastlægger betingelserne for tilbagebetaling, mens et gavebrev dokumenterer, at en gave gives vederlagsfrit uden krav om tilbagebetaling. Gavebrevet beskytter mod tvivl eller tvist om gavens ejerforhold, særligt ved større værdier.
Hvornår er det nødvendigt at udarbejde et gavebrev?
Et gavebrev er nødvendigt ved større gaver, især hvis der kan opstå tvivl om ejerskab, eller hvis der er skattemæssige konsekvenser. Det sikrer, at der er klare vilkår for gaven, og det kan bruges som dokumentation, hvis der opstår uenigheder om gaven.
Hvornår skal jeg tinglyse et gælds- eller gavebrev?
Tinglysning er særlig vigtig ved store lån eller gaver, hvor du vil sikre dig mod krav fra andre kreditorer eller ved konkurs. Tinglysningen giver dine rettigheder en højere prioritet i forhold til andre mulige krav mod debitor.
Hvad er forskellen på en generalfuldmagt og en fremtidsfuldmagt?
En generalfuldmagt giver en anden person ret til at handle på dine vegne i økonomiske og praktiske forhold, mens du stadig er i stand til at træffe beslutninger selv. En fremtidsfuldmagt træder derimod først i kraft, hvis du en dag mister evnen til at tage vare på dig selv, for eksempel pga. sygdom, demens eller ulykke. Fremtidsfuldmagten sikrer, at dine ønsker stadig bliver fulgt, selvom du ikke kan udtrykke dem.
Hvornår er det en god idé at oprette en fremtidsfuldmagt?
Det er en god idé at oprette en fremtidsfuldmagt, hvis du ønsker at sikre, at én eller flere betroet personer kan træffe beslutninger på dine vegne, hvis du mister evnen til det selv.
Det kan for eksempel være økonomiske beslutninger, eller hvad der skal ske med din bolig, samt helbredsmæssige spørgsmål.
Ved at oprette en fremtidsfuldmagt undgår du, at det offentlige skal udpege en værge til at træffe beslutninger på dine vegne.
Det er derfor en god idé, at vælge en person som du ved, ville handle nogenlunde som du selv ville – og derfor én eller flere personer som kender til dine ønsker.
Hvilke forhold kan en generalfuldmagt dække?
En generalfuldmagt kan dække en lang række forhold, herunder økonomiske beslutninger som at betale regninger, underskrive kontrakter eller repræsentere dig i forhandlinger.
Den person, du giver fuldmagten til, vil herefter have mulighed for, at handle på dine vegne i de forhold, som du specifikt giver fuldmagt til.
Hvem kan jeg give en fuldmagt til, og hvordan sikrer jeg, at den er gyldig?
Du kan give en fuldmagt til enhver person, du har tillid til, for eksempel en ægtefælle, et voksent barn eller en nær ven. For at sikre, at fuldmagten er gyldig, skal den være skriftlig, og i tilfælde af en fremtidsfuldmagt skal den registreres og senere stadfæstes af Familieretshuset, når den træder i kraft.
Generalfuldmagter kræver ikke registrering, men det er vigtigt at få den formuleret korrekt.
Hvad sker der, hvis jeg ikke har oprettet en fuldmagt, og jeg mister evnen til at handle selv?
Hvis du ikke har oprettet en fuldmagt, og du mister evnen til at handle selv, kan det blive nødvendigt for det offentlige at udpege en værge til at træffe beslutninger på dine vegne.
Dette kan medføre, at det ikke er den person, du ønsker, der tager beslutningerne, og processen kan tage tid og skabe usikkerhed for dig og dine nærmeste.
En fremtidsfuldmagt giver dig kontrol over hvem der skal træffe beslutningerne, hvis du ikke kan.
Nærværende og professionel rådgivning i øjenhøjde
Læs, hvad der skrives om os
Tidligere tv-person åbner juridisk kontor for ”kvinder i krise”
Nye virksomheder i Skive i sidste måned